This Is Me

My photo
Airport City, Kuala Lumpur, Sepang, Malaysia
Welcome To The Official Page Of itsmeizzs. =Know His Latese News, Activities, Photos, Video, etc; Which He Updates This page Regularly By Himself. +Head Over To The Wall Tab Now! -Admin-

Monday, May 7, 2012

What an experience im afraid to journey back :

Hello People!
post ni i nak share about what happen to myself baru-baru ni...
tanggal 23 April 2012 adalah hari yang digerunkan kerana bermula 'Final Exam' sesi Dec 2011 kat my collage,Begin of the day, aku sms my mum to told her that im sitting exam today at 2.30pm... dalam SMS tu mintak doa bebanyak sebab kurang persediaan dalam menghadapi peperiksaan.. tapi utk Exam yang 1st ni tak lah takut sangat sebab tau x susah sangat n lecturer da bagi spot siap2.. pada malam sebelumnye, aku tido kat hostel, one of my bestie room's V5-104 ..hihi.. sebab nak study, kalo balik umah sewa mmg x belaja la gamaknye di sebabkan environment...  so, lepas exam Entrepreneur tu aku trus la ke bilik V5-104 tu balik sebab malas nak balik terus kerana hari semacam nak hujan.. dalam kul 6 baru aku keluar utk ke rumah Eyma utk amik note for my Retailing exam besoknya.. tunggu punya tunggu , dekat nak magrib baru sampai rumah sewa kat Taman Delima, Kulim.. sampai je rumah aku trus mandi n siap utk ke library.. dalam jam 8.15, aku pun stat moto n kuar umah tanpa cakap ngn dak umah.. tapi dorg nampak la aku kuar.. belum keluar taman, Nauzubillah, aku ternampak seekor anjing berwarna putih duduk di tengah2 jalan, aku cuba mengelak ... malangnya, aku sendiri terjatuh dalam keadaan tersungkur dan terus pengsan seketika, nak tau bila aku sedar?? bila org da ramai kat situ... kebetulan xde kena langgar dengan kenderaan lain.. alhamdulillah!! Dalam keadaan kalut mase tu, beg terbang tah kemana , motor tah kemana n helmet pun tah kemana, aku just beristirfargh je banyak.. rasa kelu sebab terfikir macam mana nak study mlm ni n sok macam mana? tiba2 aku di papah masuk ke kereta Vios penduduk situ.. dlm kereta ku aku beristifar je sampai org ramai tanya aku buat tak tahu... bila uncle tu jwb call, baru ku tahu dia tu india,, terus ku perlahankan zikirku itu... dalam perjalanan, aku sempat call 3 org je yang rapat iaitu, Abahku, aldyshah.com and Azri (housemate) .. sesampai kat spital tu, uncle tu tlg register kan lepas tu da x jumpa da ke mana uncle tu.. igt nanti nak cari umah dia balik.. so, dekat 4 jam duk kat emergency room .. tunggu doctor n lain2 prepare ape tah,... luka kat muka banyak, kaki n tangan.. sweater aldyshah.com pun abis terkoyak.. :( so, malam tu housemate aku sume tunggu kat luar dgn hani... kwn yg rapat gak kat kolej.. tapi bila kuar dari emrgency room, hani je yg tinggal.. aku diletakkan di Ward 4 katil 27 kat Hospital Kulim... umi n abah ke Kulim terus malam tu jugak.. dorg gerak kul 1.. itu pun my sis yang bagi tahu. masa dia bagi tahu tu, terus mengalir air mata aku terfikir aku da susahkan banyak pihak.. sakit eksiden tu sume aku tahan, tapi bila ade perasaan tu, murah air mata aku rasanya.. malam tu jugak dokter bagi tahu my leg need operation sbb ade nerve terpotong... aku hanya mampu dengar n x mampu nak PK apa2.. so, ni jelah cita utk hari itu... lain2 cerita akan di post dalam entri lain ea :) daaaaa

so, gambar yang di attach sume ni adalah pic sekitar baru lepas dimasukkan ke dalam ward. this is my first time admit in ward :) what an experience im afraid to journey back.
bahagian kaki yang baru di bersihkan dari darah yang mengalir dengan lajunya...

Muka terkejut!!

on my right cheek

Kat dahi pun kena..

Pedih satu muka..

My right hand


kaki yg perli pembedahan akibat urat terpotong...

Bahagian muka yang rosak :(

2 comments:

  1. err,,,dasat sgat muiz,,,semoga selamat operation tu ek,, :')

    ReplyDelete
  2. da operation la :) alhamdulillah da ok now :)

    ReplyDelete

Thousands Muic Smiles

Muic Popular Posts