This Is Me

My photo
Airport City, Kuala Lumpur, Sepang, Malaysia
Welcome To The Official Page Of itsmeizzs. =Know His Latese News, Activities, Photos, Video, etc; Which He Updates This page Regularly By Himself. +Head Over To The Wall Tab Now! -Admin-

Wednesday, May 9, 2012

Jimatkan Bateri Laptop


Hello Savers
This entry will give you tips bagaimana cara untuk memanjangkan jangka hayat bateri laptop ketika menggunakannya. Kita sedia maklum bahawa standard jangka hayat bateri laptop adalah 300 kali cas secara umum. Jadi jika selepas tempoh masa tertentu anda pasti perasaan bahawa bateri laptop anda tidak sehebat ketika masa mula-mula menggunakannya.

Jika anda  ingin menggunakan laptop untuk  jangka masa yang panjang (contoh straight 3 – 8 jam sehari), dinasihatkan agar anda menanggalkan bateri dan hanya perlu menggunakan power kabel sahaja. Ini kerana jika kuasa bateri sudah penuh dan pada masa yang sama masih menggunakan power kabel, bateri tidak dapat menampung lebihan kuasa dan secara tidak langsung boleh menjejaskan ketahanan bateri.

Bagaimana pula jika mahu menggunakan bateri tetapi ingin memastikan bateri tahan lama sewaktu menggunakannya ?



Ok, sebenarnya kita selalu menggunakan bateri jika pergi ke suatu tempat tertentu, jadi langkah-langkah di bawah amat sesuai dipraktikkan untuk menjimatkan kuasa bateri.


1. Perlahankan volume atau mute volume jika perlu.
2. Adjust screen brightness, kurangkan kecerahan screen laptop, selalunya secara auto jika anda menggunakan option “Select a power plan” kepada “Power saver“.
3. Disable bluetooth jika tidak menggunakannya.
4. Gunakan aplikasi yang tidak memerlukan jumlah RAM (Random Access Memory) yang banyak. Sebagai contoh, penggunaan notepad lebih kurang menggunakan jumlah RAM berbanding MS Word.
5. Matikan network card / switch off jika tidak menggunakan Internet/LAN.
6. Unplug USB device jika perlu. Sebagai contoh, tanggalkan pendrive jika tidak menggunakannya.
7. Shutdown atau gunakan Hibernate berbanding menggunakan Standby jika anda tidak menggunakan laptop buat seketika.
8. Buat defragment seminggu sekali bagi memastikan komputer dapat berjalan dengan lancar.
9. Jangan gunakan CD/DVD.
10. Matikan ports (switch off ports) yang tidak digunakan seperti Ethernet/USB dan sebagainya.
11. Gunakan cooling pad.
12. Elakkan dari meletak laptop dari permukaan yang menyerap haba seperti atas bantal/tilam. Ini menyebabkan laptop semakin panas.
13. Terdapat banyak lagi tips untuk menjimatkan jangka hayat bateri, tetapi tips di atas lebih mudah dipraktikkan.
Selamat mencuba.

Tentang Aku, Kau dan Dia

Holla Music

this post is just a lyric that meaningless for me sbb i'm single..hahaha, but , this song is one of mhmuic.blogspot.com theme songs.. siapa nak join karoke boleh laa..hehehehe



selayaknya engkau tahu

betapa ku mencintaimu
kau tenangkanku dari mimpi burukku



selayaknya kau mengerti
betapa engkau ku kagumi
kau telah tinggal di dalam palung hati



betapa hancur hatiku
melihat engkau bersamanya
namun ku mencoba tuk tegar menghadapinya

jangan kau menangis lagi
tak sanggup aku melihatnya
sekarang kau pilih diriku atau dirinya



[reff:]
kau tuliskan cerita tentang engkau dan dia
yg membuat hatiku semakin terluka
sudah usai sudah cerita engkau dan aku
ku anggap sebagai bingkisan kalbu



ku tulis cerita tentang aku dan dia
sehingga membuatmu terluka
sudah usai sudah, jangan menangis lagi
kurasa sampailah di sini



[repeat reff]


Tuesday, May 8, 2012

Pause to use New York Skin Solution


Hola Universe

2 weeks without skin care.. wajahku mula kembali berjerawat!! Oh TiDakkk!! Ini smua gara2 eksiden ni.. muka baru licin, tapi dugaan menimpa,, makin tambah parut pula.. its ok, rancangan Allah lebih hebat.. inshaAllah amin.. tapi, dlm masa terdekat ni , saya akan kembali cuba pakai gak pencuci muka bersama skin care… seksa bila da kembali berminyak!!  ok, take care! Kerana dirimu begitu berharga :p

My skin care :)


Thaks to all my mates & family :)


Heyya Beauty 

In this post, I wanna thanks to all yang mendoakan saya semasa dan selepas dugaan yang menimpa saya pada April 23, 2012… All of you memang baik hati… termasuk yang melawat saya semasa di hospital.. anda smua memang baik hati.. and yang buat sy lagi terharu bila kwn bbm yg jarang bbm pun siap post kat twitter mendoakan saya… Allah maha adil, semoga anda semua dikurniakan kesihatan yang baik dan di murahkan rezki amin :)

No word can describe how thanks i am :)


Latest look after incident


Hey Universe

Nak tw how my perkembangan my luka? My face, hand n leg?? Hihi kat muka still ada parut, thanks to all yang bg tips utk jaga luka n parut2 ni smua..  tak tau nak balas jasa mcm mana, hanya Allah dapat membalas kebaikan anda semua :) haaa… lagi satu info, jahitan kat kaki dah dibuka pada May 8, 2012… emmmm.. ade tak cara nak hilangkan parut jahitan pulak?? Kaki da cacat.. x bole nak teruskan utk bidang modeling... hihi, ok! Take care guys! Don’t let any scar on ya body! Muaahhhhh!!!

Ni masa 5 days after accident :( takut tengok cermin!!

afta have speedy recovery with aloe vera :)
My left hand :(

After jahitan di buka.. look awful and painful kan??

I put cinnamon to prevent it leave a scar :) tips from one of my mate




Residence Desa Lagoon Beach Resort on April 14, 2012


Hello Gorgeous


Pool View
Hall in Resort
Room View


This post is to share my vacation on Residence Desa Lagoon Beach Resort on April 14th 2012. This place memang da biasa pegi coz my mum love to see waktu senja di tepi pantai… Kitaorg pun suka ikut sebab nak g swimming..dalam sebulan dua, mesti akan g holiday kat sini.. Resort ni ade special rate for Petronas staff.. Kalo resort yang 3 bilik tu actual price dia dalam RM350.00 but staff rate only RM120.00 .. memang berbaloi sgt la utk habiskan weekend kat sini…  So, the picture attach are during my photo shoot somewhere this place. Enjoy my experience here guys!

Before sampai on lokasi

Cartoon Sketch 








Jom tido!!


Monday, May 7, 2012

Trip to Penang Port with International Marketing Class (April 2012)

Hello Loves!
This entry I just want to share some of photos that taken in Penang Port on April 2012 with my class trip. Two lecturers accompanying our escorted all the way is Miss Siti Salwa and Mr. Firdaus Mustakim. All the participant is student who take International Marketing subject in Dec 2011 Session. So, lets see something what are going on :)

Girls!

Wan Yusliza

Souvenir from us

Halim, Aliff, Saifullah

Sim Pei Lee

Beauty Meka

Kyra Fyra

Our Sporting Miss Salwa and Amirah :)






















Thousands Muic Smiles

Muic Popular Posts